Rådgivning

Var i processen befinner du dig i ditt företagande? Vi kan hjälpa till i företagets livscykel i alla skeden från fundera, starta, driva, utveckla till att sälja.

Våra tjänster innefattar exempelvis skatte- och företagsrådgivning, bolagsärenden, generationsskiften och företagsöverlåtelse.

 

  • Funderar du på att starta företag har du kanske frågor om vilken företagsform som kan passa för just din verksamhet. Du vill kanske också bolla din affärsidé och affärsplan med en utomstående och oberoende person.

 

  • När du bestämt dig för att ta steget att starta ett företag så kommer nya frågeställningar upp som vi gärna hjälper dig med. Vi kan hjälpa dig att bilda ett aktiebolag eller ordna med lagerbolag eller så vill du kanske börja med att köra som enskild firma. Här får du hjälp och stöd av oss att välja så att det passar just för dig och din verksamhet.

 

  • När starten är klar så kommer vi till att driva företaget. Här har du kanske frågeställningar om skatter & avgifter, personal, upplägg av redovisning och rutiner samt teknikstöd som kan hjälpa dig i din verksamhet. Vi hjälper till med ordning och reda och ger dig de rätta verktygen för att du ska bli så effektiv som möjligt.

 

  • Efter några år så kanske det är dags att utveckla företaget ytterligare. Här kan det finnas frågor som att söka finansiering, ta in delägare, byta företagsform eller anställa personal.  Här kan vi vara ett bollplan och ge dig råd och stöd i din utveckling. 

 

  • I den sista fasen i företagetslivcykel så kan det finnas funderingar kring att sälja ditt företag. Hur kan man sälja bolaget och vad blir bäst för mig. Här hjälper vi gärna till med att titta på olika möjligheter och alternativ för hur du gör detta på bästa sätt.

 

Vi kan med glädje och engagemang hjälpa dig under företagets hela livscykel men den stora skillnaden är att vi tänker några steg fram i bolagets livscykel och skapar förutsättningar redan från start.